Een stukje geschiedenis

Het bedrijf werd in 1960 opgericht door de heer Peerts. Al sinds het begin was het gespecialiseerd in de teelt van Azalea, in overeenstemming met de jarenlange ervaring en traditie in deze azaleastreek.

In 1997 nam Kurt Peerts de leiding over van zijn vader en werden er grondige vernieuwingen uitgevoerd in het bedrijf. Er kwamen nieuwe serres bij en een nieuwe koelcel om de bloei af te remmen.

19 jaar later, in 2016, is het tuinbouwbedrijf verhuisd naar Lochristi. Er werden nieuwe containervelden en serres aangelegd. Het bedrijf kreeg tenslotte nog een upgrade qua technologie.

Onze kwaliteit

Onze uitstekende kwaliteit kunnen we garanderen doordat we enerzijds maar liefst 50 jaar ervaring hebben en anderzijds door onze (hoog)technologische snufjes. Zo kennen we de exacte temperatuur en luchtvochtigheid in iedere serre en op ieder containerveld.

Daarnaast hebben we toegang tot de buitentemperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid, windrichting, zonstraling en hebben we een regendetector.

Verder hebben we een koelcel om de bloei af te remmen en een forcerie om de bloei te stimuleren. Hierdoor is het mogelijk om continu en op een flexibele manier azalea’s in het gewenste bloeistadium te leveren.

Duurzaamheid

Peerts Horticulture hecht veel belang aan de natuur.

Als we de planten water hebben gegeven, gaat het verloren gietwater naar een kunstmatige vijver met een opslagcapaciteit van ongeveer 900 000 liter. Zo kunnen we het water opnieuw gebruiken.

Daarnaast hebben we een aantal zonnepanelen geïnstalleerd dat op zonnige dagen groene energie opwekt.